Turism medical este atunci când o persoană călătorește în altă țară sau în alt oraș pentru a primi un tratament medical sau estetic. Dar, în afară de vizita și tratamentul medical, turistul pacient profită de șederea temporară într-un anumit loc pentru a vizita și punctele de interes principale.

Cât tip nu există o barieră financiară ori politică, turismul medical poate fi realizat în sau dinspre orice țară. Trebuie precizat că motivul pentru care unii pacienți aleg să practice turismul medical nu este neapărat acela că vor să îmbine utilul cu plăcutul ci, de cele mai multe ori, o fac din cauză că nu au încredere în sistemul medical din țara de proveniență sau din cauză că medicul la care au ales să se trateze nu are la îndemână aparatura necesară.

În România, conform site-ului HotNews.ro, în primul trimestru din anul 2018 turismul medical a adus României încasări în valoare de 26,5 milioane de lei. Serviciile medicale stomatologice sau tratamentele estetice ieftine dar de calitate (!) atrag anual mii de turiști care, în afară de sumele pe care le alocă pentru tratamente și îngrijiri medicale, cheltuiesc sume importante în spațiile de cazare, restaurante, baruri, pe suveniruri, biserici sau mănăstiri. Conform Institutului Național de Statistică, în primul trimestru din 2018 în România au sosit 6.475 de turiști pentru tratamente medicale, 67% dintre aceștia ajungând prin intermediul agenților de turism.

Acești turiști au cheltuit peste 26,5 milioane lei, în primul trimestru (2018), din care 10,2 milioane pentru serviciile medicale, care au reprezentat și scopul vizitei. Pe locul al doilea în topul costurilor acestora s-au situat cheltuielile cu cazarea, peste 8 milioane lei. În baruri și restaurante au consumat 2,37 milioane lei, iar pe cadouri și suveniruri au dat peste 600.000 lei.  Cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice reprezintă 672.000 lei.” – relatează site-ul menționat mai sus.

Așadar, serviciile medicale din România nu duc lipsă de clienți și îi atrag prin intermediul companiilor specializate sau al agențiilor de turism.

Unul dintre clienții noștri este o companie care se ocupă de turismul medical în România. Această companie oferă servicii medicale de top dar și pachete premium ce includ cazare și vizite ghidate prin România, pentru persoanele care achiziționează servicii lor medicale.

La rândul lor, pacienții din România sunt interesați să facă turism medical în țări precum: Turcia, Austria, Germania, Ungaria, Turcia sau Israel dar trebuie precizat că alegerea destinației se face după consultarea prealabilă a medicilor, evaluarea cazului și a istoricului pacientului.

Ce legătură are o firmă de traduceri cu turismul medical? Are, și încă o legătură foarte strânsă.

Traducerile și turismul medical merg mână în mână – cum vă ajutăm noi

În primul rând, misiunea noastră principală, în calitate de agenție de traduceri este să facilităm comunicarea între oameni și companii. În cazul de față între pacienți, medici și companii. Traducerile medicale sunt pentru și despre oameni.

Fie că sunteți o companie care duce pacienți la tratamente medicale în străinătate, fie că sunteți o companie intermediară, o agenție de turism, o clinică stomatologică sau o Clinica de Medicina Estetica (Clinica de Estetica Medicala) și vă doriți să atrageți cât mai mulți pacienți care să vă cumpere pachetele de tratamente, noi vă putem ajuta cu următoarele servicii:

 1. Traduceri acte și dosare medicale orice specialitate
 2. Traduceri medicale și farmaceutice
 3. Traduceri medicale engleză
 4. Traduceri medicale franceză
 5. Traduceri medicale spaniolă
 6. Traduceri medicale italiană
 7. Traduceri medicale germană
 8. Traduceri medicale alte limbi străine
 9. Traduceri broșuri și pliante de informare a pacientului
 10. Traduceri broșuri și pliante pentru marketing medical
 11. Traduceri pentru marketing farmaceutic
 12. Traduceri broșuri de prezentare companii medicale
 13. Traduceri cataloage de prezentare aparatură medicală
 14. Traduceri pliante sau ambalaje
 15. Traduceri prezentări de clinici în Power Point
 16. Traduceri site-uri web, software-uri și aplicații mobile pentru companii medicale și din industria farmaceutică
 17. Traduceri comunicate de presă sau postări pe Facebook
 18. Traduceri newslettere săptămânale
 19. Traduceri articole pentru bloguri medicale
 20. Traduceri chestionare pentru măsurarea satisfacției pacienților

 

De asemenea, la cererea companiilor care fac turism medical putem asigura interpreți medicali (translatori) care pot facilita comunicarea între medic și pacient, înlăturând astfel orice barieră lingvistică ce ar putea constitui o piedică în succesul unui tratament.

Rezultatul experienței noastre este conștientizarea faptului că succesul unui tratament la o clinică din străinătate sau al cazului unui pacient depinde într-o foarte mare măsură de traducerea corectă a dosarului medical.

Dosarul medical al unui pacient cuprinde toate analizele efectuate de acesta până la momentul respectiv, schemele de tratament urmate, recomandări, ecografii, radiografii etc. Acest dosar medical trebuie tradus în limba oficială a țării unde se vor realiza efectiv tratamentele.

Specialiștii noștri în traduceri medicale înțeleg perfect că o traducere de calitate este obligatorie atunci când medicii străini sau români analizează dosarul medical al unui pacient cu scopul de a găsi și recomanda un plan de tratament corect.

Specialiștii noștri în traduceri medicale sunt familiarizați cu terminologia și sunt conștienți de faptul că atunci când comunici cu pacienții, cu publicul căruia i se adresează serviciile medicale, este foarte important ca mesajul să fie unitar, pe toate canalele de comunicare.

Astfel, dacă sunteți o firmă de turism medical și căutați un furnizor de servicii lingvistice de încredere, contactați-ne!

 

Sursa foto: Pixlr