Ți-ai dorit dintotdeauna să înveți limba spaniolă dar niciodată nu ai găsit timpul necesar? Sau poate motivația suficientă pentru a te apuca de studiu? Tot timpul ai amânat fiindcă a existat altceva mai important decât limba spaniolă? În articolul de astăzi vei găsi cel puțin 7 motive pentru care ar trebui să te apuci să înveți limba spaniolă anul acesta. Citește în continuare pentru a afla toate detaliile sau contactează-ne direct apăsând butonul de mai jos dacă vrei o ofertă de preț personalizată.

În general, începutul fiecărui an este un moment propice pentru a ne stabili obiectivele pentru lunile care urmează iar una dintre aspirațiile cele mai des întâlnite este învățarea unei limbi străine. Cu toate acestea, adevărul este că, pentru a te ține de acest plan și a-l duce la bun sfârșit ai nevoie de o motivație serioasă. De la a începe să-ți cauți un profesor de limba spaniolă sau un meditator, până la a merge în fiecare săptămână la cursul de limba spaniolă… da, într-adevăr îți trebuie o motivație extrem de serioasă.

Fie că ești dintre cei care au nevoie să învețe limba spaniolă pentru job, fie că ești dintre cei care își doresc să o învețe pentru a emigra în Spania, din pasiune pentru limbile străine ori pur și simplu pentru că își doresc o altă limbă străină în cv, în articolul de astăzi vei afla care sunt motivele pentru care ar trebui să înveți limba lui Cervantes anul acesta.

+5 motive pentru care ar trebui să înveți limba spaniolă

  1. Este a treia cea mai vorbită limbă din lume, după engleză și chineză

Limba spaniolă se situează pe locul 3 în alegerile studenților când vine vorba despre alegerea unei limbi străine în vederea studiului. Actualmente 20 de milioane de persoane o studiază într-un mod sau altul.

Limba spaniolă este a treia cea mai vorbită limbă din lume, după limbile engleză și chineză. Aproximativ 6% din populația globului o vorbește. În 20 de țări diferite este fie limbă maternă, fie este vorbită ca o a doua limbă străină.

Este vorba despre o limbă străină care sună foarte bine, se utilizează destul de mult la locul de muncă sau în relațiile de afaceri și are multe alte avantaje, ceea ce face ca această limbă să fie una dintre cele mai importante opțiuni disponibile.

  1. Îți poți găsi un loc de muncă mai bun

Unul dintre avantajele pe care le-ai putea avea față de alte persoane după ce înveți limba spaniolă este impactul pozitiv pe care este posibil să-l aibă asupra perspectivelor tale de angajare.

Afacerile moderne se desfășoară pe o piață globală iar marile companii se străduiesc în mod constant să deschidă sucursale în alte părți ale lumii, ceea ce înseamnă că au nevoie de angajați buni, cunoscători ai limbii spaniole.

Conform declarațiilor dlui Mihai Daraban, președintele CCIR, făcute în cadrul Forumului de Afaceri și Investiții România – Spania, care s-a desfășurat la Madrid în perioada 12-14 martie 2019, „la sfârșitul anului 2018 pe teritoriul României existau 5985 de companii spaniole, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 1,71 miliarde de euro. Tot în anul 2018, valoarea investițiilor spaniole directe a fost de 1,55 miliarde de euro.” În afară de asta, pe teritoriul țării noastre există companii multinaționale prin intermediul cărora marile multinaționale și-au externalizat serviciile de asistență clienți, contabilitate, service etc. creând astfel foarte multe locuri de muncă unde condiția obligatorie este cunoașterea limbii spaniole cel puțin la nivel de B1 – B2.

Astfel, cunoscând limba spaniolă, în afară de limba engleză, cu siguranță vei obține un loc de muncă mult mai bun, existând chiar posibilitatea să primești un bonus salarial. În afară de asta, cunoscând cel puțin două limbi străine, te poți angaja chiar și în cadrul unor companii din altă țară, joburile foarte bine plătite desfășurându-se actualmente de la distanță, nu neapărat cu prezența obligatorie la locul de muncă. Sau poți chiar cocheta cu ideea de a realiza traduceri în/ din cele două limbi străine.

Așadar, cunoașterea limbii spaniole oferă multiple posibilități de dezvoltare profesională.

       3. Limba spaniolă are un viitor promițător

Dacă privim limba spaniolă din punct de vedere al popularității sale, putem spune că nu dă semne că ar fi în scădea în preferințe. În ultimii 10 ani numărul total de vorbitori a crescut în mod constant.

Dintr-un raport publicat în anul 2017 de British Council rezultă că limba spaniolă va fi un element cheie pentru Regatul Unit și pentru succesul său comercial la nivel internațional „dincolo de Europa” după ieșirea din Uniunea Europeană (UE). Tot în acest raport aflăm de la cei de la British Council că doar 1 din 3 britanici poate purta o conversație într-o limbă străină.

British Council identifică limba spaniolă ca fiind limba principală de care va avea nevoie Regatul Unit al Marii Britanii după ce va ieși din blocul comunitar, urmată de chineza mandarină, franceză, arabă și germană, în funcție de o serie de factori economici, geopolitici, culturali și educaționali.

Studiul consideră de asemenea că limba spaniolă va avea o importanță vitală pentru viitorul prosper al acestei țări după realizarea formală a ieșirii din blocul comunitar și că Marea Britanie va trebui să ia măsuri pentru a îmbunătăți abilitățile lingvistice ale cetățenilor săi.

De asemenea, foarte mulți analiști estimează că în anul 2060 populația hispanică din Statele Unite va ajunge la un număr de 130 de milioane de persoane, lucru care va transforma S.U.A. în țara cu cel mai mare număr de vorbitori de limba spaniolă din lume, depășind astfel Mexicul. Rezultatul va fi, desigur, că limba spaniolă va dobândi o și mai mare importanță la nivel internațional.

  1. Poți studia în străinătate în 20 de țări

Așa cum am precizat mai sus, limba spaniolă este vorbită în 20 de țări de pe continente diferite. Imaginează-ți numai în ce țară ți-ar plăcea să studiezi, în funcție de cât ești de harnic/ă cu studiul estimează cât timp ți-ar lua să studiezi limba spaniolă, și hai, sună-ne pentru a începe chiar de mâine. Învață limba spaniolă cu noi!

 

 

Știm că este emoționat să-ți petreci o vacanță într-o țară hispanică dar, imaginează-ți: cum ar fi să studiezi într-una dintre cele mai prestigioase instituții academice? Să ieși din zona ta confort și să-ți petreci câțiva ani într-o altă țară te poate ajuta să te dezvolți din punct de vedere profesional și personal.

Cu siguranță nu poți cunoaște cultura unei țări în timpul unei vacanțe de doar 7 zile dar, dacă trăiești în acea țară, ai mai mult timp pentru a o explora, de a vorbi cu localnicii și să descoperi toate frumusețile acelor locuri. Să nu mai vorbim despre amintirile extraordinare și de cât de greu ar atârna această experiență în cv-ul tău.

Dacă vrei să pleci la studii într-o țară a cărei limbă oficială este limba spaniolă, poți citi mai multe despre cum te putem ajuta cu traduceri autorizate spaniolă acte de studii sau cu procedura de vizare și apostilare acte de studii.

  1. Este o limbă străină care se învață relativ ușor

Comparativ cu alte limbi străine precum limba germană, limba olandeză sau limba chineză, limba spaniolă este destul de ușor de învățat dacă și efortul depus și voința sunt pe măsură. Când înveți limba spaniolă nu este nevoie să o iei de la început cu un nou alfabet. Cuvintele se scriu așa cum se aud, cu excepția grupurilor de litere.

În afară de asta, limba spaniolă este foarte asemănătoare cu limba română, ambele făcând parte din categoria limbilor romanice. Din experiența noastră de 13 ani în cadrul unui birou de traduceri, putem afirma că aproximativ 60% din cuvintele din limba spaniolă semănă cu cele din limba română. Doar câteva exemple: mesa (es) – masă (ro); excursión (es) – excursie (ro); avión (es) – avion (ro) etc.

  1. Ai putea să înțelegi mai bine limba română

Îți vine să crezi sau nu, există studii care au demonstrat că, învățând o a doua limbă străină poarte îmbunătăți înțelegerea de către cursant a limbii sale materne. Iar acest lucru se datorează conexiunilor care se fac cu limba maternă, asemănărilor regulilor gramaticale, ale timpurilor verbale etc. De exemplu, modul indicativ din limba spaniolă este aproape identic cu modul indicativ din limba română. De asemenea, în momentul învățării vocabularului specific unui domeniu, în mod special al neologismelor, există șanse de 95% să nu fi știut cuvântul respectiv nici în limba ta maternă. Și iată cum, dintr-o singură căutare în dicționar ai împușcat doi iepuri.

  1. Învățarea celei de-a 2-a limbi străine are efecte pozitive asupra sănătății

Există studii pe baza cărora oamenii de știință americani susțin că învățarea unei limbi străine are extrem de multe efecte pozitive asupra creierului uman și a capacităților sale cerebrale. Nu numai americanii, dar și britanicii au ajuns la concluzia că bilingvismul dezvoltă creierul în același mod în care exercițiile fizice ne fortifiază mușchii. În plus, au fost efectuate niște teste cognitive care au demonstrat că persoanele care vorbesc în paralel două sau mai multe limbi străine au un coeficient de inteligență mai mare decât ceilalți.

Și avantajele nu se termină aici: psihologele Ellen Bialystok și Michelle Martin-Rhee au realizat un studiu în urmă căruia s-a descoperit că dacă un copil vorbește două limbi străine poate rezolva problemele care-i apar în cale de-a lungul vieții mult mai ușor decât copii care cunosc doar o limbă străină. Acest lucru dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, că studierea unei alte limbi străine îmbunătățește în mod special funcția cognitivă, memoria și capacitatea de concentrare.

În afară de îmbunătățirea funcției complete a creierului, cercetările au corelat studiul unei alte limbi străine cu un risc redus de a dezvolta boli precum Alzheimer. Mai exact, în urma unui studiu efectuat de Universitatea din Edinburgh pe 262 de persoane și care a fost efectuat între anii 2008 și 2010 cercetătorii au descoperit că după învățarea celei de-a doua limbi străine inteligența, cititul și fluența lor verbală s-au îmbunătățit. În cadrul studiului toți participanții au declarat că pot comunica și într-o altă limbă străină, diferită de limba engleză. 

Așadar, dacă anul acesta ți-ai propus să înveți limba spaniolă, contactează-ne, povestește-ne despre ceea ce vrei să faci în viitor, și cu siguranță vom găsi cea mai bună soluție pentru tine.